GRAN FORENINGSPORTAL HVA SKJER
Tirsdag 10 September 2024
kl. 18:00 - 20:30
Trivselshuset i Brua (Sørstua)
Arr: Brandbu Bygdekvinnelag

Åpent møte - Fermentering, surdeig og bevaring av mat v/Margaret Glasøy

Vi får besøk av Margaret Glasøy, aktiv bygdekvinne med sans for mat og husflid fra Torpa i Nordre Land. Hun vil foredra om fermentering, surdeig, vannkefir - i det hele tatt om hvordan vi kan bevare maten gjennom året med hjelp av disse metodene.

Margaret vil fortelle og vise hvordan vi kan ta vare på høstens grønnsaker gjennom vinteren med å fermentere dem. Surdeig, vannkefir og kambutsja er tarmens naturlige melkesyrebakterier, så med å lære og ta i bruk disse metodene, vil vi også oppnå en helsegevinst. I tillegg tar det ikke så lang tid å lage som kanskje mange tror. Alle kan få til dette!
Hun vil også vise hvordan vi på enkelt vis kan fermentere surkål hjemme på kjøkkenbenken.
Ta med skrivesaker og et par små glass, så kan du få litt surdeig og korn til vannkefir.
Enkel bevertning - Gratis inngang, men et lite loddsalg blir det.
Alle er velkomne til et interessant temamøte!
Foto: Margaret Glasøy.

Tir 10.09.2024
18:00 - 20:30
Trivselshuset i Brua (Sørstua)
Brandbu Bygdekvinnelag
Del på

Kontakt

Nedre Hagali 4
2760 Brandbu

Sosiale media

2025 © Gran Foreningsportal